به میزبانی دانشگاه هاروارد؛
مراسم افتتاحیه فستیوال «سوآرت» سوم ماه می برگزار می شود


مراسم افتتاحیه اولین دوره فستیوال هنری- اجتماعی «سوآرت» روز جمعه سوم ماه می سال ۲۰۱۹ در دانشگاه هاروارد برگزار می شود. بخش آنلاین فستیوال سوآرت با تمرکز بر مسائل زنان و اقلیت ها، و با رویکرد تغییرات اجتماعی از ۱۵ دسامبر سال ۲۰۱۸ آغاز به کار کرده بود. ۳۶ اثر برگزیده، از مجموعه ۱۱۰ اثر هنری تولید شده و ۶ فیلم کوتاه از مجموع ۱۰ اثر تولیدی شرکت کنندگان این فستیوال، در مراسم افتتاحیه به نمایش در می آید. در این مراسم همچنین آثار منتخب هیات داوران و آثار برگزیده مخاطبان، معرفی و از هنرمندان برتر تجلیل خواهد شد.

مراسم افتتاحیه:
زمان: جمعه سوم می ۲۰۱۹ ساعت ۶:۳۰ تا ۹ شب به وقت شرق آمریکا
مکان:Harvard University, CGIS South Concourse, 1730 Cambridge St., Cambridge

نمایش فیلم و معرفی برگزیدگان:
زمان: جمعه سوم می ۲۰۱۹ ساعت ۷:۳۰ تا ۸:۳۰ شب به وقت شرق آمریکا
مکان: Tsai Auditorium, S010

برگزاری نمایشگاه: سوم می تا ۱۵ آگوست ۲۰۱۹
اسپانسر: مرکز مطالعات خاورمیانه دانشگاه هاروارد
اسپانسر فیلم فستیوال: سی نا کالج نیویورک
«سوآرت» یک فستیوال هنری با تم اجتماعی است که می کوشد با گردهم آوردن هنرمندان جوان داخل ایران، که دغدغه مسائل اجتماعی دارند، در تغییرات اجتماعی اثرگذار باشد. سوآرت بر جایگاه ویژه هنرمند در ساخت اجتماعی تاکید دارد و می کوشد تکنیک و مهارت های ناب هنرمندان را در خدمت جامعه و به وسیله ای برای ارتقاء آن،‌ قرار دهد.


فستیوال سوآرت به ابتکار و همت گالری هنری تاچ در بوستون آمریکا، راه اندازی شده است. گالری هنری تاچ در سال ۲۰۱۲ توسط پژمان تهوری در این شهر تاسیس و تاکنون برنامه های متعدد هنری، آموزشی و فرهنگی را میزبانی کرده است.
در اولین دوره این فستیوال بیش از ۳۰۰ هنرمند ثبت نام کردند. ۱۵۰ هنرمند برگزیده، ۱۱۰ اثر هنری خلق کردند و در نهایت ۳۶ اثر (نقاشی، عکاسی و گرافیک) با رای هیات داوران به بخش پایانی فستیوال راه یافت. آثار برگزیده به مدت یک ماه در اینستاگرام در معرض دید عموم قرار داشت. مجموعه آثار برگزیده از سوم ماه می تا ۱۵ آگوست سال ۲۰۱۹ در دانشگاه هاروارد در معرض دید عموم قرار دارد.

بخش فیلم کوتاه این فستیوال نیز از روز ۵ ژانویه ۲۰۱۹ با نمایش آثار برگزیده،‌ در فضای مجازی آغاز به کار کرد و شش اثر برگزیده در مراسم افتتاحیه به روی پرده خواهد رفت. تمام فیلم ها در داخل ایران و توسط کارگردانان جوان تولید شده و بیشتر آنها اثر اول این کارگردانان جوان است.

تمامی آثار تولیدی از بعد هنری و اجتماعی (توجه به مسائل اقلیت های دینی،‌ مذهبی، جنسی و قومی) مورد ارزیابی و انتخاب هیات داوران فستیوال قرار گرفته است.
دکتر ویلیام آبرست، نقاش و استاد دانشگاه استون نیویورک، دکتر نادر رفوگران، مجسمه ساز و استاد دانشگاه ایالتی نیویورک، دکتر محمود کریمی حکاک کارگردان و نمایش نامه نویس و استاد کالج سی نا نیویورک و خانم آیریس گرنت، نقاش و استاد دانشگاه لزلی هیات داوران این فستیوال را تشکیل می دهند.

اسامی هنرمندان راه یافته به بخش پایانی فستیوال به این شرح است:
ساعده همه کش (باران)، مهشید میرزایی، آناهیتا، خه بات نودینان، شیما نجفی، سحر خسروی، ندا عزیزی، منیر خدیویان،‌ محبوبه میرزایی،‌ الناز کریمی، سعیده حاجیانی،‌ فائزه حیاتی،‌ حوریه هاشمی، پریسا شفیقی،‌ مریم لوری، بابک جواهرپور،‌ ماندانا روزخوش، فاطمه حیدرپور،‌ آتوسا بیضاپور،‌ اسماعیل تجارتی، سارا یوسفی،‌ فاطمه امانی راد،‌ پرستو کرمانی نسب،‌ لیلی نکوکار،‌ فریبا دارابی منش، مهرداد،‌ مهری پوربزرگ، مهیا فرحبخش،‌ کاوه سیستانی،‌ میلاد کریمیان،‌ فریبا فرزان فر،‌ نازنین عاصمی، شراره افتخاری یکتا، سید محسن پورمحسنی شکیب و فاطمه مظفری

برای آشنایی بیشتر با هنرمندان و آثار تولیدی و هیات داوران اولین فستیوال هنری «سوآرت» به وب سایت این فستیوال مراجعه کنید.